×

Blogg

Kungsängens blogg för städning

Läs gärna våran blogg som handlar om städning mm. Vi försöker uppdatera den ofta.

 

RSS

Tvätta soffor

15 Mar 2023

En soffa är en viktig möbel i de flesta hem, och med tiden kan den samla på sig smuts och fläckar. Att tvätta soffan kan vara en utmaning, särskilt om du inte vet var du ska börja eller vilka produkter du behöver. I den här artikeln kommer vi att ge dig några tips och tricks för att effektivt tvätta din soffa och få den att se ut som ny igen.

Förberedelser

Tvätta soffa

Innan du börjar tvätta soffan är det viktigt att förbereda ytan och området runt den. Ta bort alla lösa kuddar och tvätta dem separat. Om det finns några stora fläckar, använd en handduk eller pappershanddukar för att absorbera så mycket av fläcken som möjligt. Se till att öppna fönster eller ha god ventilation för att undvika att möbler och golv blir för fuktiga.

Steg för steg

Börja med att dammsuga soffan med en möbelborste för att ta bort all lös smuts och damm. Om soffan har lösa kuddar eller överdrag, tvätta dem separat enligt anvisningarna på tvättrådet. Se till att du inte torktumlar överdragen då de kan krympa.

För att tvätta själva soffan kan du använda en fuktig trasa och en mild tvål eller rengöringsmedel. Du kan också använda en ångtvättmaskin för att få bort djupa fläckar och smuts. Se till att följa anvisningarna på ångtvättmaskinen och testa alltid på en liten yta först för att se till att det inte finns några negativa reaktioner.

Efter att ha tvättat soffan, torka den med en ren handduk för att ta bort överflödig fukt. Låt sedan soffan lufttorka ordentligt innan du lägger tillbaka kuddar och överdrag.

Undvik dessa misstag

Det finns några vanliga misstag som du bör undvika när du tvättar din soffa. Undvik att använda för mycket vatten eller rengöringsmedel, då detta kan orsaka fläckar och skador på tyget. Använd inte heller en hårtork eller andra uppvärmningsenheter för att torka soffan, då detta kan skada tyget.

Slutsats

Att tvätta soffan kan ta tid och kräva en del ansträngning, men det är viktigt att regelbundet rengöra din soffa för att hålla den fräsch och hållbar. Genom att följa våra tips och tricks kan du effektivt tvätta din soffa och få den att se ut som ny igen. Om du är osäker på vilken metod som är bäst för din soffa, kontakta en professionell möbeltvättare för råd och hjälp.

Bästa priserna i Kungsängen

1 Dec 2022

Bra priser i Kungsängen

Redan nu finns det mycket bra kampanjpriser på Flyttstädning i Kungsängen. Det är för att vi nu i dagarna öppnar lokalt här och erbjuder flytt och städ till alla våra kunder. Boka du också med oss idag här på vår hemsida.

Både Flytt&Städ

Givetvis så står vi t ill tjänst med flytten också. Bokar du nämligen flytt och städ med oss så ger vi en bra paket rabatt på detta. Välkommen att kontakta oss idag.Facebook

foretagsbloggar.nu

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

BOKA ONLINE

Boka Flyttstädning online idag och få bekräftelse inom några minuter. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Boka Direkt